•     
  •   Trents
  •   Over ons
  •   Contact

Het ontstaan:

We worden allemaal een dagje ouder en sinds 2015 ben ik met pensioen. Daarom leek het mij wel leuk om als hobby een website te maken. En aangezien we allemaal wel over het weer praten was de keuze om een weer-website te maken een logische keus. De website is gemaakt in de programmeertaal HTML. De scripts zijn van de Saratoga-template. De coördinaten van het station zijn breedtegraad 53.2084678 en lengtegraad: 6.7964871.

Het station

TFA NX pro weerstation Het station bestaat uit een weerstation type: TFA NX Pro met een TFA wind-, zon-, regen-, en temperatuursensor. Het heeft een duidelijk display. Alle sensoren zijn draadloos, er komen geen snoeren of bekabeling aan te pas. De mast met meetapparatuur is aan de garage gevestigd en heeft een afstand 20m. Omdat de draadloze regenmeter leegt zichzelf is er weinig onderhoud aan. De hoeveelheid gevallen regen wordt om de paar minuten naar het weerstation doorgegeven. De gemeten windsnelheid en windstoten die de windmeter registreert wordt om de 10 minuten naar het weerstation doorgegeven. De temperatuur/vochtigheidsmeter zijn geplaatst in een weerhut (Radiation Shield) die de meter beschermt tegen zonne- en warmtestraling. Het weerstation meet/berekent zelf de windchill, dauwpunt en zogenaamde Heat-index aan de hand van de windsnelheid, buitentemperatuur en vochtigheid.

Upload

meteobridge De ontvangen data wordt via een Meteobridge Weather Upload Server (WUS) doorgegeven aan het internet. Het station 24/7 is bedrijf.